Παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας, λες και τ' άδικο το ζούμε, μέσα από την κούνια μας...

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Είμαι αδέσποτο σκυλάκι - 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού

***
Εμεις κ.Δημαρχε???

YOUTUBE.COM
Το βίντεο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των μαθητών και των μαθητριών του Δ1 Τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και της δασκάλας…


***

***
Το βίντεο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των μαθητών και των μαθητριών του Δ1 Τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και της δασκάλας τους κυρίας Μαρίνας Καλασούντα. Η ηχογράφηση έγινε στο Εργαστήριο ΤΠΕ από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κυρία Πηνελόπη Μαρκέλλου όπως και η τελική σύνθεση του βίντεο. Τη μουσική επέλεξε η εκπαιδευτικός Μουσικής κυρία Γκέλυ Μητρογιάννη. Artist: Jorge Méndez Song: Cold Album: Silhouettes URL: https://youtu.be/aWIE0PX1uXk Απρίλιος 2019

***
Μαρία Σαμαρά Κίνηση Ενότητας - Ζούμε Μαζί
Εκτός από τροφή και νερό, τα αδέσποτα χρειάζονται ανθρωπιά!
Η φιλοζωική συνείδηση είναι δείγμα πολιτισμού και κάθε Δήμος στη σύγχρονη εποχή έχει υποχρέωση να μεριμνά για τα πιο αδύναμα πλάσματα και να προστατεύει τα ζώα.
Έχουμε σχέδιο και προτάσεις να υλοποιήσουμε, ώστε με διάφορους τρόπους να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα.
Η Κίνηση Ενότητας θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με ολοκληρωμένο σχέδιο για την ορθολογική συμπεριφορά στο θέμα των αδέσποτων ζώων.
Στην προσπάθεια και επίτευξη αυτού του σκοπού χρειαζόμαστε τη συνεισφορά των Φιλόζωων του Ανατολικού Πηλίου γιατί είναι πολύτιμη και αναγκαία.
Η μέριμνα και η φροντίδα των αδέσποτων θα ανακουφίσει τόσο τα ίδια τα ζώα όσο και τους κατοίκους του Δήμου.
Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αδέσποτων, θα δοθεί λύση σ ένα χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού των ζώων και των συνεπειών που αυτό προκαλεί. Ζώα σε αγέλες που αναστατώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και οπωσδήποτε δε βοηθούν στην καλή εντύπωση των επισκεπτών του Ανατολικού Πηλίου.
Η οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα αφού πολλά ζώα εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Έτσι χωρίς έλεγχο ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων προέκυψε και στο Ανατολικό Πήλιο, από κατοικίδια που έφεραν επισκέπτες στην περιοχή και τα άφησαν στην τύχη τους!
Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν έδρασε άμεσα και συγκροτημένα για το ζήτημα.
Τα αδέσποτα χρειάζονται βοήθεια και πρόγραμμα και υπάρχουν πολλοί τρόποι για την προστασία τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία με τους Φιλόζωους του Ανατολικού Πηλίου και ενημέρωση για τους αντίστοιχους τρόπους χειρισμού του θέματος. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την πρόεδρο των Φιλόζωων Ανατολικού Πηλίου κ. Έρη Ζιάκα, προκειμένου να ενημερωθούμε για την προσπάθεια των Φιλόζωων στο Ανατολικό Πήλιο και τις ενέργειες για την περίθαλψη, σίτιση και στείρωση των αδέσποτων φίλων μας.
Στην συνάντηση αυτή η κ. Ζιάκα μας ενημέρωσε για την δράση της
φιλοζωικής και την ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένου προγράμματος για τα αδέσποτα στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου .
Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και εποικοδομητική και μπορούμε να βρούμε τρόπους να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου προστατεύοντας τα αδέσποτα.
Η προσφορά της τωρινής Δημοτικής Αρχής είναι σταγόνα στο ωκεανό στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.
Ζούμε μαζί τους και οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας, έχουν ανάγκη από την ανθρωπιά μας.
Ως αυριανή Δήμαρχος δεσμεύομαι να δουλέψουμε συλλογικά και να οργανώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων, με εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και το κυριότερο στειρώσεις!
Πάντα σε συνεργασία με την φιλοζωική, μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα σοβαρό πρόγραμμα το οποίο θα ανακουφίσει την καθημερινότητα των δημοτών, θα συνδράμει στην τουριστική προβολή του Δήμου μας και στην ανακούφιση του αδέσποτου πληθυσμού μας
«Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, όπως και των δικαιωμάτων των ανθρώπων… αυτός είναι ο δρόμος του ολοκληρωμένου ανθρώπου»
Αβραάμ Λίνκολν
Πηγή Φωτογραφίας: tovima.gr


***

Δεν υπάρχουν σχόλια: