Παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας, λες και τ' άδικο το ζούμε, μέσα από την κούνια μας...

Σάββατο, 28 Απριλίου 2007

Λίγη λεπτότητα, ΜΟΝΟ!


Λίγη λεπτότητα, ΜΟΝΟ!


Ήταν πριν 15 μέρες όταν μια μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα, το ΕΘΝΟΣ, μέσω της κριτικού και συγγραφέως κυρίας Ελένης Γκίκα, στη νέα της στήλη www.blog με ρωτούσε για την σελίδα μου στο ίντερνετ http://kyklaminovounou.blogspot.com
και για την εμπειρία μου σ’ αυτό.
Με ρώτησε και για το Πήλιο, που με όλη μου την ψυχή διαφημίζω με αμέτρητες φωτογραφίες πρασίνου, κι ένιωσα υπερήφανη γι’ αυτό.
Κι είναι σήμερα η Παρασκευή 27 Απριλίου 2007, που γυρίζω απ’ την πολυαγαπημένη μου πατρίδα την Ζαγορά, με σφιγμένη την καρδιά και γεμάτη την κάρτα της φωτογραφικής μου μηχανής, αλλά που δεν τολμώ να τις δείξω παραπέρα…

Μιλάω για την κοπή των πλατανιών στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.
«Κλάδεμα» μου είπαν θα γίνει, «γιατί κάποια κλωνάρια είναι επικίνδυνα. Κινδύνεψαν παιδιά όταν με ένα δυνατό αέρα έσπασαν δυο κλαδιά!»
Το «πάλεψα» πολύ μέσα μου για να το «δεχτώ». Πρώτα απ’ όλα όμως ο Άνθρωπος και η ασφάλειά του, κατέληξα, γι’ αυτό και σιώπησα….
Σήμερα όμως που είδα αυτό το αποτέλεσμα, που όλοι μας θα βλέπουμε πια από δω και πέρα, μέχρι να τινάξουν τα καινούργια κλαδιά, αν και η «φωνή» μου είναι μικρή, φτωχή και ασήμαντη, θέλω να παρακαλέσω, (επειδή είναι στο πρόγραμμα να κοπούν και άλλα δέντρα, σε άλλα σημεία της περιοχής), να δοθεί περισσότερη λεπτότητα στο θέμα…. και να κουρευτούν μόνο τα επικίνδυνα κλαδιά.
Μου είπαν να μην «ανακατεύομαι»…. μα δεν μπορώ να σιωπήσω κι άλλο!
Αυτά! Τίποτ’ άλλο!
Δεν θα μιλήσω για την αισθητική, την δροσιά, τον τουρισμό, τις αναμνήσεις και την ιστορία τους.
Δεν θα πω, ΤΙΠΟΤΑ!
Λίγη περισσότερη λεπτότητα, μόνο, στα υπόλοιπα!
Τίποτ’ άλλο!

Κατερίνα Σταματίου - Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: